Výlet na Sovinec

08.06.2011 12:47

 

V úterý 24.5.2011 vyjely starší děti MŠ spolu s dětmi z MŠ Ve Svahu z Vrbna p.Pradědem na výlet na hrad Sovinec a do Jiříkova.

Od školky jsme odjížděli v 8,15 hod a v půl desáté jsme dorazili na Sovinec.

Někteří rychle vytáhli svačinky a pak jsme se řadili k prohlídce hradu.Při ní nás     průvodkyně v dobových šatech krátce seznámila s historií hradu a jeho zajímavostmi.

Odvážní mohli vystoupat po příkrých schodech na vrchol věže a odtud zamávat těm, kteří měli strach nebo se jim nechtělo a zůstali s p.učitelkou Jelínkovou dole pod věží a svačili.

Protože dětí bylo hodně (2 autobusy) ,výstup na věž se časově protáhl a na další prohlídku už nezbyl čas.Zůstala jen chvilka na svačinu a ti „průbojnější „ stačili před odchodem z hradu zakoupit alespoň malý suvenýr pro sebe nebo své blízké.

Kolem 11,30 hod jsme dojeli do Jiříkova.po zakoupení vstupenek jsme si našli pěkné posezení a „poobědvali“.

Potom jsme vyrazili na prohlídku krásných vyřezávaných postav, draků, betlémů a zvířátek.Na některá zvířátka si děti mohly i vylézt.

Velkou radost dětem udělal kousek zahrady s kolotočem a dřevěnými krokodýly.Tady některé děti opět ujídaly ze svých zásob v batůžcích, jiné využily čas k běhání a hrám.

Ve 13,15 hod jsme se Pradědovou galerií pana Halouzky rozloučili a spokojeni odjížděli k domovu.                                                                                          

Výlet na Sovinec