Výlet 7. – 9. třídy do Adrenalin parku v České Vsi

30.06.2014 09:18

Dva dny před vysvědčením jsme podnikli dvoudenní výlet do lanového centra v České Vsi. Počasí nám sice moc nepřálo  - už při nástupu do autobusu silně pršelo, ale představa toho, že strávíme dva dny v lese, byla vzrušující. Za necelou hodinu jsme přijeli na místo, dokonce přestalo i pršet a tak jsme se vydali přímo do lanového centra. Někteří z nás šli na paintball a my jsme je za plotem sledovali z bezpečné vzdálenosti. Poté jsme si nasadili přilby a oblékli popruhy a vydali se zdolat překážky na stromech. Všichni jsme zdárně došli do cíle, část z nás zvládla i nejtěžší variantu – černou trasu se 41 obtížnými překážkami a to vše za silného deště, který nás po celou dobu provázel. Kluci z devítky byli nejrychlejší, ale mladší borci z osmé a sedmé třídy jim byli v patách. Následovala krátká přestávka na převlečení a další bojová akce – příprava masa, brambor a špekáčků na večerní hostinu. Všichni se zapojili do přípravy, někteří krájeli brambory a cibuli, ostatní nakládali maso nebo připravovali špekáčky. Deváťáci si vařili gulášovou polévku-údajně poprvé v životě! Chutnala skvěle a dojídali jsme ji ještě ráno na snídani. Po vydatné večeři nás čekal večerní program. I když stále silně pršelo, soutěžili jsme v družstvech v různých disciplínách. Hodně jsme se přitom nasmáli - na mokrém podkladu bylo spoustu pádů, ale obešly se bez jakéhokoliv zranění.  Večerní program měl pokračovat stezkou odvahy v hustém lese, ale nakonec byla stezka z důvodu deště zrušena.

Druhý den po snídani jsme měli v plánu další aktivity – horolezeckou stěnu a obří houpačku. Odvážlivci z devítky (Honza Grecman a Víťa Blahuš) zvolili nejtěžší variantu po převisu a během několika minut byli nahoře. Stěnu si vyzkoušel i Aleš Mrázek z osmé třídy. Mladší kluci (Honza Ohnoutka, Alex Scheffler, Seba Michalec, Toník Toman a Míša Pradeniak) se rozhodli pro skok do neznáma a vyzkoušeli si pád z výšky na laně.

Čas našeho pobytu se pomalu chýlil ke konci, na parkovišti už na nás čekal pan Pechal s minibusem a vyprovázelo nás i sluníčko. I přes nepříznivé počasí jsme zažili spoustu legrace a adrenalinu, což byl účel našeho výletu.

Ing. Jaroslava Schefflerová