SVČ Duha Jeseník - 3.,4. a 5. ročník - 5.12.2013

06.12.2013 09:14

Druhý den bez elektřiny jsme vyplnili výjezdní akcí, tentokrát do Jeseníku. Středisko volného času Duha pro nás připravilo dopoledne plné zajímavých aktivit. Tři „stanoviště“, na kterých jsme se postupně vystřídali, nás zaujala natolik, že dopoledne uteklo jako voda a do Karlovic jsme se vrátili sice se zpožděním, zato však s nezapomenutelnými zážitky.

Bubnovali jsme na africké bubny, učili jsme se různé rytmy a hráli i „pětihlasé“ rytmické skladby. Na vánoční výstavě výrobků dětí z místních zájmových kroužků jsme si povídali o Vánocích, o vánočních zvycích (některé jsme si i vyzkoušeli), hlasovali jsme o nejlepší výrobek na výstavě, někteří si zkusili obléct kostým Mikuláše, čerta a anděla. Třetí aktivitou byla návštěva prostorů chovatelského kroužku, kde jsme ve třech místnostech postupně poznávali zvířátka, o které se jesenické děti v rámci svého kroužku starají. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých informací a hlavně jsme si mohli některá zvířátka i pohladit.

Od starších spolužáků, kteří Jeseník navštívili den před námi, jsme věděli, že nás čeká setkání s mývalem. Měli jsme trochu strach, protože po příjezdu jsme se dozvěděli, že se mýval schoval mezi balíky pilin a asi odmítne spolupracovat. Ale vše dobře dopadlo a tak i toto setkání se vydařilo.

Nezbývá než na dálku poděkovat všem, kteří se o nás tak dobře starali. Budeme na Jeseník dlouho vzpomínat :-)

                                                                       Za všechny nadšené účastníky Martina Hradilová

 

fotogalerie: zskarlovice.rajce.idnes.cz/SVC_Duha_Jesenik_-_3.,_4._a_5._rocnik_5.12.2013