Starší žáci opět vítězní

03.04.2023 09:57

Čtvrté kolo Okresní florbalové ligy žáků nás tentokrát zavedlo do Rýmařova a to konkrétně do velké tělocvičny místního gymnázia, která má nový povrch a krásně spravené i veškeré zázemí, takže byla radost si zde zahrát. Jakožto jediná tělocvična ligových účastníků je také dost velká na hru 4+1 (4 hráči v poli + brankář), takže jsme se na tuto zkušenost těšili a v rámci našich možností připravovali.

Mysleli jsme, že bude tento systém naší výhodou, protože při současné kvalitě týmu poskládáme bez problémů dvě silné čtverky, kdežto ostatní týmy mají většinou tři čtyři opravdu kvalitní hráče devátých tříd a zbytek jsou buďto výrazně mladší kluci, nebo zkrátka slabší hráči. V tomto předpokladu jsme se ale zmýlili, protože větší počet zúčastněných týmů a s ním spojený počet zápasů, výrazně zkrátil hrací dobu zápasů a zmínění tahouni konkurenčních týmů dokázali vydržet hrát i bez střídání a tím naše výhoda vzala za své.

Hrálo se systémem „každý s každým“ a ze sedmi zápasů jsme prohráli pouze s Bruntálem-Okružní. Bruntálští ztratili body remízami v jiných zápasech a tak jsme až do posledního zápasu turnaje měli stejné bodové skóre, což nás vzhledem k prohranému vzájemnému zápasu odsoudilo k výsledné druhé příčce. V posledním zápase však žáci z Okružní nečekaně klopýtli s outsiderem – Vrbnem, když třicet sekund před koncem dostali vyrovnávací gól a v tu chvíli jsme se stali vítězi celého turnaje, což naši žáci po explozi radosti patřičně oslavili společně s vrbenskými.

Před posledními dvěma koly jsou tedy Karlovice opět na prvním místě ligové tabulky, avšak je potřeba si přiznat, že s bruntálskými týmy hrajeme naprosto vyrovnané partie a těsný jednobodový náskok napovídá, že to budou tuhé boje až do posledního hvizdu červnového finálového turnaje.

 

Veškeré výsledky a statistiky naleznete na  www.oflz.estranky.cz

Jan Czasch