Spojuje nás sport

23.05.2018 13:30

V rámci projektu česko-polské spolupráce „Spojuje nás sport“ navštívily děti z karlovické mateřské školy ve středu 16. května 2018 polské kamarády z Mateřské školy ve Zlotnikách. Hlavním důvodem byla účast na Mini-olympiádě předškoláků. Naši mateřskou školu reprezentovalo 11 dětí.

Ráno jsme vyjížděli do Zlotniků plni očekávání. Cesta rychle ubíhala. Také jsme se těšili z toho, že se umoudřilo počasí a slunce rozehnalo mraky. Ve Zlotnikách už na nás netrpělivě čekali polští přátelé. Po přivítání jsme se občerstvili a převlékli do olympijských triček. Tým českých dětí  do modrých a polských dětí do červených. Po slavnostním nástupu na olympiádu se děti rozcvičily a klání mohlo začít.  Děti soutěžily v pěti disciplínách, které bez problémů zvládly (pilně se na ně připravovaly). Polští kamarádi byli sice rychlejší, ale naše děti se nevzdávaly a bojovaly s plným nasazením. Na všechny sportovce čekala zasloužená zlatá medaile, ze které měli velkou radost. Na závěr Mini-olympiády zazněly hymny obou republik.

 Aby mohli sportovci po podaných výkonech doplnit své síly, přesunuli jsme se na oběd na farmu manželů Lipińskich. Po obědě čekalo na děti  mnoho překvapení  - projížďka po farmě vozem s koňským potahem ,  jízda na poníkovi, krmení domácích zvířat a bál v princeznovských a rytířských kostýmech. Čas běžel a než jsme se nadáli, naše setkání se chýlilo ke konci. Děti předaly polským kamarádům dárky a rozloučily se. A následovala cesta domů.

Děkujeme všem polským přátelům za milé přijetí, perfektně připravený program a vzornou péči o nás. Prožili jsme velice příjemný den, plný zážitků. Těšíme se na další setkání.

mskarlovice.rajce.idnes.cz/Spojuje_nas_sport/

Miluše Mohylová