Školní akademie je za námi

24.06.2015 11:03

V úterý 23. června 2015 se poprvé ve Slezanu konala akademie žáků ZŠ a MŠ Karlovice. Zpočátku jsme měli obavy, zda nám prostory v sále budou stačit, ale nakonec jsme se všichni vešli a akademie mohla začít. Pro tento školní rok jsme měli připraveno rekordní počet vystoupení-celkem 14! Postupně vystoupily děti z mateřské školky s hranou a nazpívanou pohádkou “ O Červené karkulce“, kteří své vystoupení zvládly výborně. Následovala další představení dětí z prvního stupně, kroužku angličtiny, tanečního kroužku. Na kytary nám zahrály a zazpívaly holky z páté, sedmé a deváté třídy. Také scénka žáků 7. třídy se divákům líbila. Odvážná Terezka Světláková pod vedením paní Bučkové zazpívala sama písničku z pohádky „Shrek“ a moc se jí povedla. Žáci z druhého stupně nám předvedli složitější taneční choreografie na různé žánry, které si připravili se svými učiteli.

Na závěr akademie jsme přivítali 11 nových prvňáčků, kteří nastoupí v září do 1. třídy. 7 žáků naší školy odchází na střední školy a učiliště.

Děkuji všem učitelům, vychovatelkám i učitelkám mateřské školy za jejich zodpovědný přístup při nácviku celé akademie. Velké poděkování patří rovněž vystupujícím žákům i malým „ předžáčkům“ za to, že výborně a s velkou chutí odreprezentovali svou školu.

Všem také přejeme pěkné zasloužené prázdniny, plné pohody a letního sluníčka.

Jaroslava Schefflerová

zskarlovice.rajce.idnes.cz/AKADEMIE_23.6.2015/