Řekli si své ANO

19.02.2012 19:17

     V odpoledních hodinách se v pátek 17. února tohoto roku konala ve školní družině ZŠ Karlovice veliká slavnost. Dva páry se rozhodly ke sňatku. Nevěsty měly překrásné svatební šaty, kytice ze živých květů, závojíčky jim sahaly až k zemi a svými jemnými prstíčky je přidržovaly družičky. Všichni byli krásní jako andílci. Ženichové vypadali důstojně a odhodlaně, slušelo jim to jako nikdy předtím. Každý z nich měl svého svědka, který dodával celému obřadu na vážnosti.

 

      První pár tvořili: Bronislav Procházka a Thaisinka Otípková.. Oba jsou žáky první třídy ZŠ Karlovice. Vyslechli si z úst oddávající paní učitelky (R..Urbanové) slib o lásce a věrnosti. Řekli si své ANO, potvrdili své  rozhodnutí podpisem do oddacího protokolu, nasadili si prstýnky a před zraky  všech přihlížejících si dali slavnostní polibek.

 

     Druhý pár tvořili žáci třetí třídy: Šimon Cepek a Anička Provazová, kteří se také na dnešní oddávání připravili. Nevěsta byla překrásná, její družičky se o ni oddaně staraly, přidržovaly závojíček a svědkové zvědavě vykukovali do stran, aby vše viděli. Ženich měl sice kalhoty „havlovky“, ale to nic neubralo na jeho krásném vzhledu. Při druhém oddávání jsme všichni uslyšeni z úst nevěsty NE. Velké překvapení pro nás ostatní, velká úleva v očích Aničky. Šimon to vzal  statečně a chlapsky. Za silného potlesku se postavil tento pár i s družičkami a svými svědky stranou a nadále všichni přihlíželi slavnostnímu obřadu a po jeho skončení vznešeně popřáli novomanželům hodně štěstí.

 

     Na obřad přijela i tetička z Ameriky (třídní učitelka Hana Burešová), která přinesla svatebním hostům nanukové dorty a tetička z Indie (zástupkyně školy Martina Brachtlová) spolu s panem ředitelem Rostislavem Němcem předali svatební dary novomanželům. Dorty už byly na stole a chyběly lžičky. Čekání nám zkrátil slavnostní přípitek a pak už se všechno dělo podle svého.

 

     O oblékání nevěstinek, družiček a o celou jejich přípravu se starala p. uč. Bučková, slavnostní tabuli nám připravila p. učitelka Stará a Janička Nováková, šampaňské zajistila babička Thaisinky, která celý obřad natáčela na kameru, fotky zajišťoval kdo mohl. Maminka Lucinky  Horákové pro nás upekla  piškotovou roládu a paní kuchařka přidala ještě doma upečené  vynikající ořechové a makové koláče.

 

       Hosté byli, hodovali, zpívali a tancovali, ženich s nevěstou střepy zametali a všichni jsme se krásně měli. Tak to chodí u nás v Karlovicích.

 

Připravila : Bc. Růžena Urbanová,

učitelka a vychovatelka ŠD Karlovice

 

V Karlovicích, 18.2.2012

Řekli si své ANO

<< 1 | 2