Poznáváme Prahu

27.05.2014 08:56

V rámci projektu “ Otevřít oči“ navštívili žáci 6. – 8. třídy Prahu. Odjížděli jsme ve čtvrtek 22. 5. 2014 v ranních hodinách z vlakového nádraží v Karlovicích. V Olomouci jsme přestoupili na moderní vlak Leo express a za 2 hodiny a 20 minut jsme vystoupili na Hlavním nádraží.  Ihned po příjezdu jsme se ubytovali v hostelu nedaleko Václavského náměstí.

Po krátkém odpočinku jsme se vydali metrem na Vyšehrad, kde se nám z hradeb naskytl překrásný pohled na Prahu. Prošli jsme se kolem pevnosti a pokračovali na nedaleký Vyšehradský hřbitov. Jsou zde pohřbeni nejvýznamnější české osobnosti kulturního a společenského života.   

Po dvou hodinách jsme se vrátili do hostelu, převlékli se a vyrazili do divadla Brodway a Rokoko. Rozdělili jsme se na dvě části, někteří šli na muzikál Matahari a další z nás na komedii „ Hráči“. Obě dvě představení byla zajímavá a odnesli jsme si spoustu zážitků a dobrou náladu. Po představení nás čekala večeře v KFC a bezedný kelímek.  Náš den jsme ukončili procházkou na Staroměstské náměstí. Byla už tma, orloj byl krásně osvětlený a všude dokola byla spousta turistů.

Druhý den jsme začali vydatnou snídani v McDonaldu.  Na programu jsme měli Petřínskou rozhlednu, královskou cestu z Pražského hradu přes Karlův most, Celetnou ulici a Prašnou bránu. Zastavili jsme také u Obecního domu a obdivovali architekturu a krásné malby.

Čas se nám pomalu chýlil ke konci. Kolem druhé hodiny jsme nastoupili do vlaku a odjeli domů. Výlet sice trval jen dva dny, ale zážitky v nás zůstanou ještě dlouho.

Ing. Jaroslava Schefflerová

fotogalerie: zskarlovice.rajce.idnes.cz/Praha_2014