Okresní florbalová liga II.stupně

20.10.2014 13:56

     V pátek 17.10.2014 se konalo v Základní škole v Břidličné I. kolo Okresní florbalové ligy

 II. stupně.  Hned v úvodu byla našim chlapcům předána cena Fair play za sezonu 2013/2014, která se uděluje družstvu, které hrálo po celou sezonu „čistě“ a bez faulů. Už tato cena byla pro nás malou výhrou a družstvu dodala motivaci k co nejlepšímu výkonu. Turnaje se pravidelně účastní osm základních škol z celého okresu a naše škola patří mezi nejmenší, co se týká počtu žáků školu navštěvujících.

      První část turnaje – skupinu B se nám podařilo vyhrát. Poté jsme postoupili do semifinále, kde jsme porazili 3:1 favorizovanou ZŠ Bruntál, Okružní. Ve finále nás čekalo družstvo ze ZŠ Albrechtic, kterému však naši hoši nestačili a obsadili tak konečné 2. místo.

   Toto krásné umístění je po dvou letech, kdy se našim chlapcům příliš nedařilo a obsazovali spodní místa tabulky, velkým zadostiučiněním. Jejich píle při trénincích byla konečně zúročena. Je třeba vyzdvihnout výborné výkony gólmana Aleše Mrázka, Reného Láníčka s osmi vstřelenými góly a Honzy Knapa se šesti. Velké díky patří celému družstvu ve složení: René Láníček, Aleš Mrázek, Sebastian Michalec, Jan Knap, Michal Pradeniak, Vít Matuš, Jakub Butora a David Krystýnek.

Držme jim palce v listopadu, kdy proběhne II. kolo v ZŠ a MŠ Andělská Hora.

 

Mgr. Martina Brachtlová

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Okresni_florbalova_liga_II.stupne_Bridlicna_17.10.2014/