Noc zlatovlásek

28.03.2014 09:22

Noc zlatovlásek je spolek děvčat, tento společný výlet se konal už třetím rokem. Tedy, jedeme k paní učitelce Urbanové domů na přespání, bydlí v Bruntále. Paní Růženka pro nás vymyslí vždy nějaké překvapení. K večeru jdeme opékat špekáčky k paní Burešové, vracíme se kolem desáté hodiny. Další den jdeme na bazén, ale tentokrát se tam pořádaly mezinárodní závody. Byly jsme všechny moc smutné, plavky nás škrtily a škrábaly, ale musely jsme to vydržet. Neměly jsme co dělat a paní učitelku napadlo, že půjdeme přemýšlet do zámecké zahrady. Zámek byl otevřený, tak jsme šly na výstavu soch. Potom si paní učitelka vzpomněla na nově otevřenou cukrárnu. Daly jsme si do nosu a vydaly se domů. Chvíli jsme se dívaly na TV. Kolem páté hodiny paní učitelka začala vařit nudle, protože nás čekala NUDLPÁRTY!!! Všechny jsme musely vycucávat nejvíce nudlí, co jsme mohly. Ve finále už zbyla jenom Venďa Matušová a Agnes Albrechtová. A nakonec to vyhrála Agnes. A pak už jsme vypily šampáňo a jely domů.

                                                                                              Anička P.

 

Byly jsme u paní Růženky, šly jsme k paní učitelce Burešové opékat špekáčky. Byl vidět Uhlířský vrch, který byl osvícený. Cestou zpět jsme šly tmavou uličkou, potkaly kačeny, daly jsme jim kousek chleba, který jsme měly na opékání. Když jsme přišly do bytu, vyčistily jsme si zuby a šly spát.

                                                                                              Lucka H.

 

V 15.30 pro mě přijela Anička Provazová s mamkou a jely jsme do kina na Lego příběh. Pak nás zavezla k paní Urbanové. V 19.00 hodin přijela Emma s taťkou. Ve 20.00 jsme šly k paní Burešové na opíkačku. Pak, když jsme odcházely, jsme obešly snad celé náměstí a pak jsme šly strašně tmavou uličkou. Došly jsme domů a paní učitelka pustila lampu, která nám prosvítila oblečení. Byla fialová.

                                                                                              Lucka J.

 

Jely jsme do Bruntálu za paní Urbanovou. Přijely jsme a bylo nás šest. Povídaly jsme si a pak přijela Emma. Tak jsme byly všechny a ve 20.00 jsme šly za paní učitelkou Burešovou opéct na ohni špekáčky. Bylo to dobré. Další den jsme šly na bazén, ale nemohly jsme dovnitř, tak jsme šly do cukrárny. Potom jsme si daly soutěž a jely domů.

                                                                                              Agnes A.

 

V pátek odpoledne v 16.00 jsme vyjely s mojí mamkou do Bruntálu na Noc zlatovlásek. Vezly jsme ještě tři holky. Cesta tam byla moc zábavná, celou cestu jsme se smály díky mně. Přijely jsme a paní Urbanová už na nás čekala. Večer jsme šly opékat buřty, byla to legrace. Na druhý den jsme chtěly jít na bazén, ale byly tam závody. Zlatovlásky byly zakončeny nudlovou párty.

                                                                                              Venda M.

 

Vyjely jsme v 16.00 hodin s Vendinou mamkou Dagmar Matušovou. Áňa Provazová s Luckou Janyškovou jely do kina v Bruntále. Emma Němcová jela na krasobruslení do Krnova. Já, Venďa, Agnes a Lucka Horáková jsme přijely první. Pak přišla Áňa s LuckouJ. a nakonec Emma. Když jsme byly všechny, tak jsme čekaly, až půjdeme na špekouny k paní Burešové. V 10 hodin večer jsme šly s paní Urbanovou na noční procházku. Pak jsme šly spát.

                                                                                              Anička H.

 

Ostatní holky jely v 16.00, ale kvůli „krasu“ jsem přijela v 18.49 hod. Když jsem přijela, všechny holky mě vítaly, až na Hermelína (Vendulu), která ,když jsem přišla do obýváku, na mě vybafla. Chvilku poté jsme se pblékly a šly k Burešům opékat buřty. Druhý den jsme šly na bazén, akorát měly zavřeno a ten samý den jsme měly „Nudl-párty“. ! Moc se mi tam líbilo!

                                                                                              Emma N.

 

zskarlovice.rajce.idnes.cz/NOC_ZLATOVLASEK_21.3.-22.3.2014