Měsíční zprávy z kroužku vaření a ručních prací

14.10.2014 09:13

22.9. 2014      A už začínáme….

     Kuchtíci znovu začínají. Letos se nám kroužek vaření  trošku změnil, rozšířil se o ruční práce a všelijaké vychytávky. Budeme nejen mlsat, ale také vyrábět dárky k narozeninám, vyšívat ,  navlékat korále. Kroužek bude každý týden a začínáme v pondělí  22. 9. 2014.

 

29.9.02014     Palačinky                                                                                                                          

     Tentokrát  dostali  malí kuchtíci chuť na palačinky s jahodovou marmeládou.  Řídili se heslem s chutí do toho, půl je hotovo.  Mouka, vejce, sůl a mléko, všechno se zamísilo a už se to smažilo na oleji. Potřeli jsme marmeládou, posypali cukrem a dobrou chuť přejí kuchtíci z vaření.

      

6. 10 2014     Muffins

      A máme zase vaření.  Protože všichni máme rádi muffins, tak se děti rozhodly, že si je upečeme. Mouka, vejce, olej, cukr, mléko, kousky čokolády – zamíchat a plníme do košíčků. Pečeme v troubě asi 20 minut. Do košíčků dáme jakoukoli ingredienci, kterou máme rádi, např. rozinky, kakao, mák, brusinky, kokos…. .Nahoru můžeme dát polevu nebo nastříkat krém.

 

13. 10. 2014    Obrázek z přírodního materiálu

     Tentokrát jsme se rozhodli vyšívat obrázek z přírodního proutí. Přišívali jsme knoflíky a na výsledek se můžete podívat na fotografiích.

    

zskarlovice.rajce.idnes.cz/foto-vareni_2014-15