Lyžařský výcvikový kurz - Ski areál Kopřivná Malá Morávka

26.02.2013 12:00

V pondělí 18. února jsme v ranních hodinách vyrazili do Malé Morávky na pětidenní lyžařský kurz na Kopřivné, který je součástí projektu „Otevřít oči“. Po příjezdu jsme se ubytovali v útulném penzionu Maja, převlékli se do lyžařského oblečení a plni očekávání vyrazili na svah. Čekala nás nově vybudovaná sedačka a 1300 m dlouhý kopec. Zdatní lyžaři se nejdříve rozlyžovali, poté započali zdokonalovací výcvik. Lyžařští nováčci, po seznámení se s výstroji a výzbrojí,  začali bojovat s pluhem. Neboť nejdůležitější je umět bezpečně zastavit a zatočit. Všichni byli moc šikovní a hned první den odpoledne mohli jít na vlek. Skupina snowboarďáků ihned vyzkoušela místní snowpark. Jezdili jsme  ve dvou fázích - dopoledne a odpoledne. Nechyběl také polední klid, ve kterém jsme nabírali sílu do dalšího lyžování.

Ve středu odpoledne jsme nechali lyže v lyžárně a na kopec vytáhli boby. Třetí den bývá krizový a tak jsme se „odpočinuli“ na bobech.

Čtvrtý den si všichni vyzkoušeli jízdu ve slalomových tyčích jako praví závodníci. V pátek jsme se vraceli domů unaveni, ale plni zážitků a už se těšíme na příští lyžařský výcvik.

Spokojení účastníci kurzu    

 

na fotky z kurzu se můžete podívat na: https://zskarlovice.rajce.idnes.cz/Lyzarsky_kurz_2013