Lyžařský kurz v mateřské škole

06.03.2023 08:29

Děti z naší školky se konečně dočkaly a letos si tak jedenáct předškoláčků mohlo vyzkoušet, pro některé nový sport, lyžování. Lyžařský kurz probíhal ve skiareálu Annaberg, kde jsme měli k dispozici dva instruktory a vybavenou lyžařskou školičku s vlekem.

První den jsme s dětmi trénovali odrážení na jedné lyži, udržení rovnováhy, bruslení a základy brždění. Jelikož byly děti velmi šikovné a základy jim šly velice rychle, pustily jsme je brzy z kopce dolů na zkušenou. Druhý den už se některým závodníkům podařilo dostat se na velkou sjezdovku. Díky své šikovnosti byli motivováni i ostatní a třetí den už jezdila více jak polovina dětí na velké sjezdovce. Ostatní  neotáleli a své spolužáky rychle dohnali. Čtvrtý a pátý den už jezdily všechny děti na velké kotvě.

Po celou dobu kurzu bylo pro děti připraveno občerstvení a také povinná přestávka s "dopingem"

Poslední den jsme si zpestřili lyžařským karnevalem. Na sjezdovce jsme mohli zahlédnout nejen jednorožce, šašky, tygra, dalmatina nebo McQueena, ale také čaroděje, kouzelníka a jiná stvoření. Nechyběli ani rodiče, kteří přijeli podpořit své malé závodníky. Na konci kurzu jsme uspořádali vyhlášení vítězů s předáváním zlatých medailí a diplomů.

Lyžařský výcvik se v letošním roce velmi vydařil. Krásné počasí vydrželo po celý týden a sněhové podmínky byly velmi příznivé. Tímto bych chtěla poděkovat všem pedagogům za pomoc, Ski Annaberg za umožnění a prostor pro lyžařský kurz a v neposlední řadě také rodičům.

Tereza Brachtlová

 

mskarlovice.rajce.idnes.cz/Lyzarsky_kurz_Annaberg-_27.2.-3.3.2023/