Lednové dobrodružství v mateřské škole

08.02.2023 10:42

Jak na nový rok, tak po celý rok!

Během měsíce ledna, nás čekalo ve školce nejedno dobrodružství. Pro děti ze třídy Mrňousci bylo hned na začátku roku připraveno bádání v podobě vycházky kolem řeky a sledování změn v přírodě. Jelikož se příroda opozdila se sněhovou nadílkou, stihli jsme s dětmi přichystat krmítka pro ptáčky a další dobroty, které jsme pověsili na větve kolem řeky.

Dále jsme se představili rodičům na "Novoroční besídce", která byla ze zdravotních důvodů dětí přeložena z vánoc. Besídka měla úspěch a dětem se moc povedla. V dalších dnech jsme s dětmi konečně přivítali první sníh a plnými doušky si ho užívali, každý den na zahradě školky.

V druhé polovině měsíce, jsme se s dětmi ze třídy Hvězdiček vydali do nedalekého města Vrbna pod Pradědem městskou hromadnou dopravou. Zábava a dobrodružství nás tentokrát čekala v městské knihovně, kde si pro nás paní knihovnice připravila besedu o lesních zvířátkách v zimním období. Po krátké besedě si děti mohly prohlédnout přichystané knihy a podívat se do dalších oddělení místní knihovny. Jako největší dobrodružství, byla pro děti cesta zpět do školky a to vlakem. Od paní průvodčí dostaly speciální dětské jízdenky a po cestě zpět se mohly kochat krásami zasněžené přírody.

Na konci měsíce nás ve školce navštívilo divadélko "Ententýky" s pohádkou o Sněhurce. Na představení jsme pozvali děti z mateřské školy – Široká Niva. Divadlo bylo velmi zábavné, ale i poučné.

Těšíme se na další měsíce plné zábavy a dobrodružství.

Tereza Brachtlová a kolektiv MŠ Karlovice

mskarlovice.rajce.idnes.cz/