Florbalový turnaj "O velikonoční vajíčko"

29.03.2016 08:36

Ve středu ráno jsme přijeli do tělocvičny ve Vrbně pod Pradědem, kde si všechny týmy nastoupily a vyslechly jak se chovat na hřišti i mimo něj. Následně jsme rozlosovali skupiny a mohlo se začít.

Vrbno „B“  1 : 6  Karlovice

První zápas kluci zvládli výborně. Brzy vyhrávali a postupně zvyšovali náskok. Hráli správně jako tým a pěkně tvořili hru. Soupeře přehrávali a nepustili ho zpět do zápasu. V závěru inkasovali jeden gól, který už neměl vliv na rozdělení bodů.

Okružní  3 : 5  Karlovice

                S Bruntálem to již byl náročnější zápas. Hra byla daleko vyrovnanější, ovšem mírně navrch měli přece jen naši žáci. Tato převaha se potvrzovala průběžným vedením našich. Bruntálští žáci vždy pouze dotahovali. Druhé vítězství našim žákům zajistilo první místo ve skupině a přímý postup do semifinále.

Naše skupina: 1. Karlovice 2. Bruntál Okružní 3. Vrbno „B“

Druhá skupina: 1. Andělská Hora „A“ 2. Vrbno „A“ 3. Andělská Hora „B“

Vrbno „A“  6 : 4  Karlovice

                Začátek semifinálového zápasu kluci trochu zaspali. Možná se projevila dlouhá pauza, která byla u našich žáků skoro dvě hodiny, zatím co Vrbno hrálo chvíli předtím čtvrtfinále. Každopádně kluci se po úvodu, kdy prohrávali už o tři branky, dokázali vrátit do zápasu. Opět hráli pěkně jako v zápasech ve skupině. V druhém poločase se jim povedlo dorovnat na 4 : 4. Následně však Vrbno vstřelilo trochu šťastný gól a našim klukům to tam nechtělo spadnout. V závěru ještě soupeř přidal gól z rychlého útoku. První prohra kluky odkázala „pouze“ k zápasu o třetí místo.

Andělská „A“  0 : 1  Karlovice

                I za poslední zápas můžu kluky pochválit. Opět hráli pěkně a měli převahu. Vytvářeli si šance, ale většina z nich ztroskotala na výborné brankařce soupeře, která svému týmu dávala naději na úspěch až do konce. 

Martin Nováček