Exkurze do firmy Kofola Krnov

18.03.2016 13:27

V úterý 15. 3. 2016 jsme se v rámci přípravy na budoucí povolání vypravili s žáky osmé a deváté třídy na exkurzi do firmy Kofola. Nejprve proběhla prohlídka jednotlivých výrobních linek která byla odborně okomentována pracovníky těchto výrobních úseků. Poté jsme shlédli zajímavou prezentaci, ve které jsme se dozvěděli základní informace o historii firmy, jejím managementu, počtu zaměstnanců a rozmístění jednotlivých pracovišť. Nechyběla ani velmi oblíbená ochutnávka nápojů včetně ochutnávky všech novinek na trhu, navíc spojená s výborným občerstvením. Na závěr nám zaměstnanci firmy nachystali ještě jedno překvapení v podobě milých pozorností, které měli pro každého z nás připraveny. Exkurze se chýlila ke konci a my odjížděli obohaceni o mnoho zajímavých informací a zážitků z příjemně stráveného dne.

                                                      Alena Rokosová, Pavlína Němcová

 

 

A jak exkurze zapůsobila na naše žáky?

 

Výlet do firmy Kofola, sídlící v Krnově, byl velmi zajímavý. Nejvíce mě zaujala výroba PET lahví. Byl jsem velmi překvapen, jakým způsobem se na PET lahve dostává datum a čas expedice. Firma nás také pohostila pizzou a samozřejmě svými výrobky. Odnesli jsme si také dárkovou taštičku, která obsahovala pití, plyšáka, svačinový box. Tento výlet přinesl vlnu zajímavostí a zkušeností. Děkuji firmě Kofola.

                                                           Karel Schindler

 

Exkurze do Kofoly byla velmi zajímavá. Před vstupem jsme dostali reflexní vesty a čepice na vlasy kvůli hygieně. Dozvěděli jsme se o balení Kofoly, o výrobě lahví i o výrobě samotného sirupu. Poté jsme dostali občerstvení a popovídali jsme si o historii výroby. Exkurze byla zábavná. Nejvíce mě zaujala důmyslnost výrobních linek.

                                                           Vít Matuš

 

Exkurze do Kofoly byla velmi příjemná. Zaujalo mě vyrábění PET lahví a balení plastových lahví do igelitu pomocí tepla.

                                                           Pepa Čáslavský

 

Exkurze se mi velmi líbila, protože jsem se alespoň dozvěděla, jak se vyrábí různé druhy Kofoly, jak se na ně lepí etikety, jak se dávají vršky a podobně. Ráda bych se tam ještě někdy podívala.

                                                           Nikol Láníčková

 

Prohlídka se mi líbila. Zaujaly mě všechny ty stroje na výrobu nápojů a běh provozu. Všechno šlapalo jak hodinky. Nejvíc mě zaujal stroj na výrobu PET lahví.

                                                           Rosťa Světlák

 

Exkurze do Kofoly byla velmi zdařilá, bylo zajímavé podívat se do provozu a vidět, jak vše pracuje. Výklad byl také velmi zajímavý. Na konci jsme se usadili v konferenční místnosti, kde nás pohostili a štědře obdarovali. Výlet se mi moc líbil, doufám, že se letos budou konat další podobné akce.

                                                           Agáta Rokosová

 

Do firmy Kofola v Krnově jsme jeli s nadšením, chtěli jsme se dozvědět něco o našem oblíbeném nápoji, ale i o různých přípravách, jak se co vyrábí. Snad jediné, co nás zklamalo, byla uzavřená část firmy, kde se vyrábí Ugova čerstvá šťáva. Naši průvodci byli hodně přátelští, rádi zodpovídali naše dotazy a přichystali nám pohoštění s překvapením na konci. Výlet se zdařil, myslím, že si to všichni užili.

                                                           Jakub Butora

zskarlovice.rajce.idnes.cz/exkurze_Kofola_a.s._15.3.2016