Exkurze 8. třídy - Kofola Krnov

25.06.2013 09:10

V úterý 18. 6. 2013 jsme se vypravili do Krnova na exkurzi, která má mezi žáky velkou oblibu. Jednalo se o exkurzi do firmy Kofola Krnov.

Letos se exkurze zúčastnili žáci 8. třídy. Již od rána nám přálo teplé slunečné počasí. Společně jsme nastoupili v Karlovicích do vlaku a hurá za poznáním chodu známé české firmy.

Nejprve jsme shlédli poutavou prezentaci týkající se managementu firmy, jejich jednotlivých pracovišt, zaměstnanců a širokého sortimentu nápojů. Při prezentaci nechyběla také oblíbená ochutnávka jak zavedených nápojů, tak novinek. Poté jsme si měli možnost projít jednotlivé výrobní linky. Sledovali jsme výrobu nápojů od vyfouknutí PET láhve a až po chvíli, kdy linku opouští hotový výrobek. Také jsme měli možnost shlédnout ve střední Evropě unikátní technologii výroby čerstvých ovocných a zeleninových šťáv, kdy jsou tyto nápoje ošetřovány pouze vysokým tlakem tzv. paskalizací.

Z Kofoly jsme se odebrali do centra města, kde nám přišlo vhod osvěžující zmrzlinové občerstvení. Příjemně unaveni a plni nových vědomostí a zážitků jsme nastoupili do vlaku, který nás ve zdraví a pohodě odvezl domů.

Ing. Alena Rokosová

na fotky z exkurze se můžete podívat zde: https://zskarlovice.rajce.idnes.cz/EXKURZE_KOFOLA_18.6.2013