Divadelní představení v Opavě

05.11.2015 10:19

Na opavských divadelních prknech jsme se pobavili a poučili komediální hrou Jean-Baptiste Poquelina známého jako Molière (1622-1673). Ve svých dílech často kritizoval nedostatky lidí i celé společnosti a jeho ostrý, satirický jazyk mu získal hodně nepřátel. Zdravý nemocný, dílo, při kterém jsme se velmi pobavili, je Molièrovou poslední hrou.

Postřehy žáků:

Představení začalo tím, že pán byl nemocný. Dlouho se léčil a taky se rozhodoval, komu dá svou dceru za ženu, chtěl ji provdat za doktora, aby ušetřil za svou léčbu. Ona však byla zamilovaná do někoho jiného. Její macecha zase chtěla z jejího otce vymámit veškerý majetek jen pro sebe. Pravdu  o lásce, vztazích a spravedlnosti mu pomohla odhalit jeho služebná.

Petr Ruprecht

 

Na začátku představení jsme si vyslechli „pár“ neslušných slov a dvojsmyslů od herců, kteří si touto cestou získali naši plnou pozornost. Děj hry byl zajímavý a velmi zábavný, pro nás puberťáky šitý na míru.

Agáta Rokosová

 

Představení pojednávalo o lásce, hamižnosti, spravedlnosti a sobectví. Myslím, že mohu za všechny říci, že nás zaujaly vulgarismy použité v tomto díle. Účinkující podali vynikající výkon v pohybech, oblečení i slovní zásobě. Bylo to vynikající a vtipné vystoupení.

Karel Schindler

 

Fotografie