Beseda se streetworkerem z pera dětí 7.,8. a 9. ročníku

02.12.2013 08:43

 

Ve středu, 27. listopadu, k nám přijel pan Vlček z organizace Openhouse. Povídal nám o drogách a závislosti na nich. Seznámil nás s problémy závislých. Tuto práci dělá již 10 let, takže pozná lidi, co užívají drogy i podle pachu jejich potu. Samozřejmě byl před touto prací odborně proškolen. Lidem drogově závislým pomáhá například tím, že jim dává sterilní jehly, dezinfekce, povídá si s nimi.

 

Líbilo se mi to a ten pan Vlček byl jasnej, vtipnej, mluvil upřímně. Vyslechl si každého, kdo měl otázku. Ukázal nám i předměty, které používá ve službě ( injekční stříkačky, kondom, dezinfekci).

 

Moc se mi líbilo, jak nám vše podrobně vysvětloval. Lidem pomáhá od problémů s návykovými látkami. Pomáhá od problémů se závislostmi. Bylo to naučné, zábavné, líbilo se mi to.

 

Moc se mi to líbilo. Vysvětloval nám, jak začíná závislost. Mluvil o tom jak pomáhá „feťákům“. Ukázal nám věci, které jim dává ( kontejner, kondom, dezinfekci, stříkačky), aby je někde nepohazovali a neohrožovali tím ostatní lidi. Bylo to zajímavé a poučné. Pán měl dobrý smysl pro humor.

 

Mgr. Pavlína Němcová

Fotografie si můžete prohlédnout na https://zskarlovice.rajce.idnes.cz/streetworker