Běh pro Afriku

02.10.2015 11:31

V úterý 29. 9. 2015 proběhly v naší škole přednášky slečny Barbory Havranové ze společnosti Člověk v tísni k akci Běh pro Afriku, která se uskuteční v pátek dne 9. 10. 2015 4. - 6. vyučovací hodinu.

 

Jedná se o zavedenou dobročinnou sbírku, které se každoročně účastní desítky škol v celé České republice. Cílem akce je vybrat peníze na stavbu školy v africké Etiopii formou charitativního běhu. V některých vesnicích nechodí do školy téměř polovina dětí. Ve svém okolí totiž žádnou školu nemají.

 

I když jsme menší vesnická škola, chceme si zasportovat a pomoci dobré věci.

 

Jak se připravit na akci a jak se zúčastnit:

 

1.                  Najdi si sponzora. Mohou to být rodiče, prarodiče nebo místní firma a dohodni se s nimi na částce, kterou Ti věnují za každé uběhnuté kolečko. Jedno kolečko měří 400 metrů. Domluvenou částku Ti sponzor napíše do Sponzorského listu, který si vyzvedneš u svého třídního učitele.

 

2.                  Při běhu dostaneš na své startovní číslo za každé uvěhnuté kolečko čárku a až doběhneš, zapíšou Ti učitelé počet uběhnutých koleček do Sponzorského listu jako důkaz. 

 

3.                  Sponzorský list přineseš ukázat svému sponzorovi, ten počet uběhnutých koleček vynásobí přislíbenou částkou a výslednou sumu Ti dá. Sumu odneseš do školy a předáš ji svému třídnímu učiteli. Dostaneš potvrzení o přijetí.

 

4.                  Peníze od všech zúčastněných škola odešle na konto sbírky. Ze sbírky poputují peníze přímo do Afriky, kde se za ně postaví krásná moderní škola.

 

                                                                                                         

                                                                                              Alena Rokosová

 

Na fotky z přenášky se můžete podívat zde:

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Prednaska_Beh_pro_Afriku_29._9._2015