Adaptační pobyt I.stupeň

11.10.2012 09:11

Společné zahájení školního roku nazvané "Začít spolu" se nám (1. - 5. ročníku) posunulo o měsíc, ale i to  mělo své výhody. Za měsíc strávený ve škole se děti rozkoukaly a nově příchozí žáci a prvňáčci si našly mezi svými spolužáky kamarády.

Areál Bohemalandu ve Zlatých Horách nám poskytl zázemí, jaké jsme potřebovali. Děti byly ubytovány na pokojích s pěti lůžky a každý pokoj měl své sociální zařízení - WC, vanu, některé i sprchový kout, což se ukázalo být velikou výhodou. Každý tak měl své soukromí.

Téměř všechny aktivity jsme podnikali společně. Nejvíce jsme ocenili prostor pro sportovní vyžití dětí, které mohly na velkém hřišti vybít svoji energii – běhání, skákání, fotbal, vybíjená, honěná, házení na koš, to vše jsme stihli. Klidnější povahy pak měly možnost kreslení chodníkovými křídami. Všechny výtvarné práce byly zdokumentovány :-) Ale nejen hraní bylo na pořadu dne. Odpoledne a na večer byly připraveny hry a techniky na zlepšení vztahů ve třídě, komunikaci a poznávání rolí jednotlivců v našem kolektivu.

Následující den jsme navšívili hornické městečko Zlaté Hory a prošli se a poseděli na pěkně upravené ulici, která městem prochází. S ohledem na začínající ovšem stále krásně prosluněný podzim jsme se museli vzdát možnosti večerního posezení u táboráku a zpívání s kytarou jsme si tak nechali na středu, zkrátili si čekání na příjezd autobusu a příjemně tak uzavřeli tento adaptační pobyt.

Fotografie z adaptačního pobytu si můžete prohlédnout zde:

https://casablanka.rajce.net/ZACIT_SPOLU_9.-10.102012

 

                                                                                  Mgr. Martina Hradilová