Adaptační pobyt I.stupeň

18.09.2013 12:49

Začít spolu jsme letos odjeli do Karlova pod Pradědem, kde na nás čekalo ubytování ve velmi příjemném a útulném hotelu Karlov. Mohli jsme se těšit o to více, že před námi zde byli na adaptačním pobytu žáci 2. stupně, kteří přijeli nadmíru spokojeni.

Krátce po příjezdu jsme se ubytovali na parádních pokojích a vyrazili do okolí. Podle informací od našich starších spolužáků jsme se mohli těšit na bezvadné hřiště. Po krátké procházce na nás čekal  výhled na hřiště s venkovními posilovacími stroji. Po asfaltovém okruhu jsme se mohli prohánět na koloběžkách, které nám zapůjčili v hotelu. A protože nám přálo počasí, vyzkoušeli jsme si, co všechno se dá na takovém hřišti podnikat – závody na koloběžkách, posilování a protahování svalů, kreslení křídami, házení s míčem nebo létajícím talířem (jeden nám zůstal viset na stromě, ale třeba do zimy spadne :-), skákání přes švihadlo a nebo obyčejné povídání s kamarády.

Po obědě jsme se vydali na opačnou stranu – do Malé Morávky, kde někteří z nás "museli" velmi nutně utratit své kapesné za dobrůtky. No a samozřejmě jsme vyzkoušeli i prolézačky na místním hřišti.

Kromě zábavy jsme se také zamysleli nad tím, jak se cítíme ve své třídě. A proto za námi opět přijela paní Svobodová, aby nám ukázala, že každý, ať už je hodný, zlobivý, líný nebo pracovitý, je součástí své třídy a bez nikoho bychom se nedokázali obejít. Povídali jsme si a kreslili. Společnou prací byla kresba stromu, který symbolizoval naši třídu.

A i když se nám všem v Karlově moc líbilo, po příjezdu jsme se nadšeně vrhli do náručí našich maminek a tatínků. Věříme, že v příštím roce "začneme spolu" zase takto příjemně.

                                                                                  Za 1. stupeň Martina Hradilová

 

na fotografie se můžete podívat zde: https://zskarlovice.rajce.idnes.cz/ZACIT_SPOLU_1._stupen_12.-13.9.2013