100 let budovy školy

17.06.2014 13:27

V letošním školním roce oslaví budova školy v Karlovicích 100 let.

U příležitosti této významné události byl uspořádán "Den otevřených dvěří", který se uskutečnil 14.6.2014. Formou tisku byli pozváni všichni absolventi školy, osobními pozvánka pak bývalí učitelé, zástupci i ředitelé.

Čtvero ročních období zdobilo jednotlivá patra - nádherná a nápaditá výtvarná díla žáků ZŠ. Ve třídách byl na interaktivních tabulích prezentován aktivní živo školy - ukázky z výuky, sportovních i společenských akcí. Prohlédnout jste si mohli kroniky, knihovnu, moderní výukové pomůcky či si pohrát v Lego světě. Naší chloubou jsou také koutky živé přírody - akvária a terária ve škole, včelíny, čmelíny, budky pro netopýry i zpěvné ptactvo nebo bylinková zahrádka a vzácné dřeviny v parku školy.

V tělocvičně byly prezentovány zájmové aktivity žáků, aktivity ve spolupráci s obcí, Acteou a jinými institucemi....pravdu díc, na prezentace všech aktivit nezbýval prostor, takže máme ještě co ukazovat.

O to víc nás těší obrovská a vzácná návštěvnost těch, kteří měli kdy co do činění s naší školou. Nejen žáků, z nichž někteří škodu navštěvovali před více jak osmdesáti lety, ale také bývalých učitelů, kteří neváhali jet stovky kilometrů, aby školu svého mládí pozdravili. jejich upřímná slova chvály, ocenění a povzbuzování nás všechny nejen motivuje, ale také zavazuje k další práci. 

Myslíme si, že v naší vlasti není tolik škol, které byly před 100 lety jako škola otevřeny a po 100 letech jako škola fungují.....

Sylva Bučková

fotogalerie zde: zskarlovice.rajce.idnes.cz/VYROCI_100_let_skoly_-_14.6.2014/