Základní informace k online výuce

13.03.2020 20:00

Vážení rodiče,

kromě běžných starostí Vás nyní čeká i nutnost zajištěním online vzdělávání Vašich dětí. Určitě to společně zvládneme!

Vy a Vaše dítě bude v následujících dnech potřebovat:

1) Přístupové údaje do systému iškoly - jestliže je nemáte, spojte se s třídním učitelem, rád Vám je zašle.

2) Učebnice, pracovní sešity a sešity do všech předmětů - jestliže některá chybí, nezoufejte. V týdnu od 16.3. do 20.3. budou zaměstnanci školy rodičům vydávat učební pomůcky. O konkrétních dnech a hodinách budete informováni na stránkách školy. První termín je v 16. 3. od 13.00 do 15.30. Další termíny budou v úterý, ve středu a v pátek.

3) Samozřejmě počítač, tablet nebo mobilní telefon s přístupem na internet.

4) Trochu odvahy a hodně trpělivosti.

Co můžete udělat již nyní?

Jestliže víkend chcete využít na přípravu online výuky, doporučuji se s dětmi přihlásit do systému iškoly. V prvním týdnu bude základem emailová komunikace. Vyzkoušejte s dětmi přečtení a odeslání mailu, otevření přílohy atd. Email najdete na iškole zcela nahoře pod obrázkem červené obálky. 

Druhým důležitým rozhraním bude Centrální databáze (Centrální DB) v systému iškoly. Zde budou dostupné výukové materiály pro jednotlivé třídy.

Centrální databázi nalezneta v hlavní záložce v horní polovině stránky. 

Jestli Vám ještě zbývá trocha času a sil, podívejte se do Centrální databáze (Centrální DB) do složky Online výukové zdroje a programy, kde budeme postupně zveřejňovat zdroje a pracovní postupy pro instalace dostupných výukových programů a online aplikací.

Děkuji za spolupráci. Rostislav Němec