Výlet do ZOO Lešná 1. a 2. ročník - projekt Voda

10.06.2019 08:13

Ve středu 5.6.2019 se 1. a 2. třída vypravila na školní výlet do ZOO Lešná. Čekal tu na nás program Voda a velmi příjemná paní průvodkyně - ošetřovatelka.

Jelikož jsme dorazili s předstihem, stihli jsme komentované krmení na naší první zastávce - u lachtanů. Dozvěděli jsme se, jaký je rozdíl mezi lachtanem a tuleněm, v jaké vodě lachtani žijí, jak dlouho vydrží pod vodou, jaké dostávají krmení a že to krmení pro lachtany patří k nejdražším ze všech zvířat v ZOO. Další zastávka byla u vyder obrovských a potom už se všechny děti nemohly dočkat, až konečně půjdeme k rejnokům. Než jsme si je mohli pohladit a nakrmit, tak jsme se samozřejmě o nich dozvěděli i zajímavé informace. A to třeba to, že rejnok nevydrží dlohou dobu mimo svůj vodní svět, a tak když ošetřovatelé potřebují rejnoka ošetřit, zvážit, mají na to pouze 30 vteřin. Poslední zastávka našeho programu byla u tučňáků, kteří se však před námi schovávali do svých domečků, protože bylo moc horko.

Tím ovšem naše návštěva ZOO nekončila. Zbytek času jsme věnovali procházce kolem ostatních zvířecích druhů, nákupům občerstvení, suvenýrů, focení a natáčení. V závěru nás sice zastihla bouřka, ale byli jsme pěkně schovaní pod střechou u jednoho z občerstvovacích stánků a zpět k bráně jsme se svezli vláčkem.

                                                           Martina Hradilová a Kateřina Mikulášková

 

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Vylet_do_ZOO_Lesna_1._a_2._rocnik_-_Projekt_Voda