Výlet do Prahy s ČD

21.12.2010 00:00

 Náš výlet do Prahy

 

21. prosince 2010 jelo 60 žáků naší školy vlakem do Prahy. Jednalo se o propagační akci Českých drah a Karlovické školy. Naše škola se nachází v podhůří Jeseníků v malé obci Karlovice.

Naše cesta začala ve 4.32 ráno, kdy jsme nastoupili do vlaku v Karlovicích a pokračovali do Milovic a Bruntálu. V Bruntále měl vlak menší zpoždění, ale nakonec jsme stihli i rychlík v Olomouci. Pan průvodčí zavolal panu dispečerovi a ten to zařídil. Pak jsme pokračovali směrem do Prahy. Cesta vlakem byla nejlepší z celého výletu. Seděli jsme v kupé a bavili se. Rychlík do Prahy byl pohodlný a zažili jsme spoustu legrace.

Před desátou hodinou jsme dorazili do Prahy na Hlavní nádraží, které se od naší minulé návštěvy viditelně změnilo. Spousta části byla zrekonstruována..

Z Hlavního nádraží jsme se vydali na Václavské náměstí, kde nám naše paní učitelky dali hodinový rozchod. Rozběhli jsme se po „Václaváku“ a někteří z nás jezdili na pohyblivých eskalátorech.

Další zastavení nás čekalo na Petříně. Nezbývalo nám mnoho času, protože poslední vlak zpátky odjížděl v 16.17 hod. Vyšlapali jsme nahoru na rozhlednu a pak zamířili do zrcadlového bludiště, kde nás to náramně bavilo.

Pak jsme se vypravili na Staroměstské náměstí, projít si vánoční trhy a zažít vánoční atmosféru rozsvíceného stromu. Bylo tam moc krásně a všude dokola to vonělo, jen živý betlém už tam nebyl. Pak jsme netrpělivě čekali u Pražského orloje až budou odbíjet hodiny. Spolu s námi se tam shromáždila spousta lidí.

Čas ubíhal a náš výlet se pomalu chýlil ke konci, protože jsme museli stihnout poslední vlak k nám do Karlovic a tak jsme se vydali metrem na Hlavní nádraží, koupili si občerstvení na cestu a nastoupili do vlaku.

Cesta zpět byla ještě lepší.. Byli jsme plni zážitků z Prahy a ve vlaku panovala skvělá nálada.

Po 3 hodinách jsme přijeli do Olomouce a ihned přestupovali do dalšího vyhřátého vlaku směrem k domovu.Výlet se nám opravdu moc líbil a chtěli bychom za nás moc poděkovat Českým drahám, obzvláště generálnímu řediteli panu Žaludovi a celému jeho týmu, kteří nám tento výlet umožnili a pomohli zrealizovat.

 Ještě jednou děkujeme za skvělé zážitky!

 

Žáci ZŠ a MŠ Karlovice

Výlet do Prahy s ČD