Think Big

23.04.2012 11:30

Parta kluků z  9. třídy naší školy se přihlásila do programu Think Big, který realizuje Nadace O2 ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti, aby si splnili svůj sen. Do programu se přihlásilo přes 500 projektů a jejich projekt byl vybrán a získali tak finanční prostředky na vytvoření skateparku v Karlovicích.

V rámci tohoto programu se v březnu část týmu zúčastnila víkendového vzdělávacího semináře v Doksech u Máchova jezera, který byl zaměřený na posílení praktických dovedností mladých lidí.

 

Po několikahodinové cestě vlakem nás čekala další asi 3 km túra na místo. První odpoledne a večer byl ve znamení poznávání projektů a seznamování se s ostatními účastníky kurzu. Poznali jsme i našeho mentora, který nám bude pomáhat s projektem. Večer patřil „Divadlu Next“, které bylo výjimečné tím, že každý člen byl zároveň hercem i divákem. Každá z 8 skupin si připravila část divadelního představení. Divadlo bylo fantastické, moc jsme se pobavili jak nápadem zpracování ostatních skupin, tak i veselými scénkami.

Sobotní den byl věnován vzdělávacím workshopům, aktivitám, získali jsme tak cenné informace o marketingu, komunikaci, správném vedení projektu, které jistě zúročíme při realizaci našeho projektu. 

Na sobotní večer byl vyhlášen veletrh. Každá skupina si měla připravit prezentaci svého projektu, který uvede na veletrhu. Bylo skvělé poznat ostatní projekty, jejich nápady.

Nedělní odpoledne patřilo závěrečnému hodnocení víkendového kurzu a loučení.

 

Náš projekt „Skatepark pro všechny“ bude realizován na místě bývalého kulturního domu. Prozatím plánujeme překážky (jejich nákup, výrobu), na které jsme získali peníze.

 

Víkend v Doksech

„Byl to skvělý víkend. Cesta vlakem byla sice zdlouhavá, ale i tak jsme dojeli v pořádku a užili si ten báječný víkend, kde jsme se dozvěděli plno dalších informací jak uplatnit svůj projekt na internetu a dalších sociálních sítích. Celý program byl doplňován různými hrami a dalšími akcemi co ještě víc zdokonalilo tu pohodu a klid co tam byl. Večer byl oživen veletrhem projektů po kterém následovala diskotéka. Celý víkend byl zakončen posledními chvílemi kdy jsme si povídali ve svém týmu a než jsme sbalili věci a odešli. Byl to skvělý víkend.“                 

Václav Lanči, Ivo Urbánek

 

Think Big