Prázdniny v mateřské škole

04.10.2021 10:31

Letošní prázdniny v mateřské škole byly velmi bohaté a rozmanité  na poznávání okolí.

Pro děti byly připraveny výlety -  navštívily rozhlednu, muzeum , ale také  lázně.  Na první výlet jsme se s dětmi vydali do nedalekého Jiříkova, kde jsme se podívali na dřevozpracující tvorbu. Děti tak mohly obdivovat  krásné řezbářské práce místního truhláře, který ze dřeva vyřezává postavy, zvířata a nadpřirozené bytosti.

Dále jsme zavítali na rozhlednu v Nové Vsi, která nám nabídla krásný pohled na hřeben jesenických hor. Děti si zde také užily lanové hřiště  plné adrenalinu.

Než jsme se stihli vzpamatovat z výšky ve které jsme byli, už jsme plánovali další výlet a to do muzea hraček v Nových Heřmínovech. Zde si děti mohly prohlédnout evoluci výroby a umělecké ztvárnění z dob minulých.

Náš poslední výlet byl do Jeseníku – Priessnitzových lázní, kde jsme si udělali zdravotní procházku a vyzkoušeli venkovní procedury balneo parku, který se zabývá  především vodní léčbou.

Jelikož  se v letošním roce podařila zrealizovat  výstavba nových zahradnických  prvků na školní zahradě,  děti se tak mohly aktivně zapojit  do pěstování zeleniny a dalších rostlin.

Během prázdnin jsme  také stihly zrealizovat několik projektových dnů, které tak otevřely dětem nové obzory v dalších vzdělávacích sférách.

T. Brachtlová