Přátelský fotbalový zápas

04.10.2018 10:29

V úterý 25. září uvítala naše školní družina žáky ze ZŠBROK - Základní školy  Bruntál, Okružní 38, kteří za námi dojeli, aby změřili své síly v přátelském fotbalovém zápase.  V doprovodu paních vychovatelek Zdenky Lukeštíkové a Mgr. Iriny Kerhartové dorazili bruntálští žáci o půl druhé odpoledne a zápas tak mohl začít. Ačkoliv každé mužstvo čítalo šest hráčů, kombinace velkého počtu fandících náhradníků, diváků  a neméně obsáhlých sestav roztleskávaček s urputným fanděním místy připomínajícím bojový pokřik, vytvořilo z naší tělocvičny opravdový fotbalový ,,kotel“.

I přes počáteční úspěch Jakuba Krejčího se ale projevila věková převaha bruntálského mužstva a vítězný diplom i s drobnými cenami na památku si odnesli hosté.    

Ale nezůstalo jen u fotbalu. Během poločasu si Simonka Zavřelová, žákyně ZŠBROKu, připravila exhibici gymnastiky. Minimálně na její hvězdu bez použití rukou, tzv. araba, jen tak nezapomeneme.  Po vyhodnocení zápasu jsme od bruntálských žáků dostali dárek jako vzpomínku na tento pěkný den.

Žáčkům z Bruntálu se Karlovice moc líbili a my doufáme, že se brzy naskytne příležitost poměřit síly znova. Děkujeme všem odvážným zúčastněným a také paní vychovatelce Zdeňce Martínkové, která se ujala organizace a moderování tohoto přátelského zápasu.

Jiří Šebele 

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Fotbalovy_turnaj_25.9.2018/