Naučně - sportovní výlet 6. - 8.třídy, 7. - 8. 6.2018

25.06.2018 08:31

 

Čtvrtek a pátek minulého týdne se nesl ve trošku jiném duchu než bývá obvyklé. Žáci 6. - 8. třídy v tyto dny nezasedli do lavic, ale dočkali se svého očekávaného výletu. Tentokrát jsme se vypravili do Valašského Meziříčí.

            Naše putování jsme započali v Moravské gobelínové manufaktuře, kde jsme mohli obdivovat talent a zručnost tamních umělců jak v minulosti, tak v současné době. Poté jsme se přesunuli do nedalekého Ovocentra. Zaměstnankyně firmy nás ochotně seznámily s chodem firmy. Velice příjemná byla i ochutnávka roznamitých druhů ovoce a zeleniny.

            Neméně zajímavá byla také návštěva zámku Lešná, který prošel v nedávných letech rozsáhlou rekonstrukcí. Zde jsme obdivovali především zachovalý dobový nábytek a zdobené stropy. V přilehlém parku jsme si odpočinuli a kochali se pohledem na nejrůznější druhy dřevin.

            Pro sportovní vyžití a nocleh jsme mohli využít pohostinnosti Základní školy Žerotínova ve Valašském Meziříčí, kde jsme si užili spousty zábavy při míčových hrách. Ve večerních hodinách jsme se přesunuli do Hvězdárny Valašské Meziříčí, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o historii i současnosti astronomie.

            Druhý den našeho putování se opět nesl v atmosféře dobré nálady za přispění pěkného počasí. Dopoledne jsme strávili v okouzlujícím prostředí Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Ve Skanzenu jsme obdivovali především důmyslnou lidovou architekturu našich předků. Náš výlet se pomalu blížil ke konci a nám nezbývalo, než se s valašským regionem rozloučit. S pocitem příjemně prožitých dvou dnů jsme se šťastně vrátili domů.

                                               Alena Rokosová, Jitka Pflugerová, Rostislav Černobila, třídní učitelé

 

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Skolni_vylet_6.%2C_7._a_8._trida/