Mateřská škola - informace pro rodiče

31.03.2020 12:33

Vážení  rodiče našich – vašich  budoucích prvňáčků, kteří se touto dobou již měli připravovat na svůj velký den, a to na zápis do školy. Děti měly ve školce pracovat se svými „předškoláckými“ sešity a ty tam teď na ně smutně čekají v šuplíku. My je ale nechceme nechat zahálet (ani děti) a proto k nim přidáme pár věciček, které určitě dětem udělají radost. V balíčku, který bude mít nachystaný každý školkáček najdete omalovánky, vystřihovánky, krásné barevné papíry a polotovary na zajímavé koláže

(vše přizpůsobeno jednotlivým dětem). V žádném případě nechceme dávat úkoly vám – rodičům, ba naopak si myslíme, že oceníte, když se váš potomek na chvíli zabaví sám a vy si od něho chvilku oddechnete. My ale věříme, že budete rádi zpovzdálí sledovat, jak je vaše dítě šikovné a v případě potřeby mu pomůžete. Předškoláci budou mít v sešitech označeny úkoly, které by mohli zvládnout sami, jen jim je třeba zadání přečíst nebo vysvětlit (mohou pomoci starší sourozenci). Ty zbývající jsou už na vás, jak budete chtít být aktivní. Když nic jiného, tak je můžou děti využít jako omalovánku.

Speciální úkol pro děti z velké třídy – budete tam mít návod na výrobu krabičky (vystřihnout, ozdobit, polepit, sestavit), kterou potom donesete do školky. Předškoláci si z ní udělají hrací kostku, to znamená, že ji polepí obrázky, puntíky apod. v počtu 1-6. Ostatní dle vlastní fantazie.

A soutěžní úkol pro všechny: vyrobte jarní obrázek (pouze z dodaného materiálu) ve velikosti A4 na výzdobu školky. Potom si z nich uděláme výstavu a ty nejpovedenější a nejnápaditější vyhodnotíme a odměníme! (samozřejmě, že odměníme všechny)

Balíček pro vaše dítě bude k vyzvednutí v prodejně HRUŠKA v Karlovicích od středy 1.4.2020.

Platí to i pro děti z malé třídy.

PS: není to apríl!                                             Zdravíme všechny děti: „už se těšíte do školky ?“

                                                                              p. uč. Mirka, Irena, Tereza