Letní kemp 1. - 5. 7. 2021

31.08.2021 09:59

V termínu 1.7.2021 – 5.7.2021 proběhl letní příměstský kemp, který jsme mohli uskutečnit díky finanční dotaci MŠMT, získanou neziskovou organizací AZ Help, z. s., Ostrava.

Cílem kempu bylo podpořit posílení sociálních vztahů dětí, doplnění jejich dílčích znalostí a dovedností, podpoření zájmu o vzdělávání a o pohybové aktivity dětí.

 

V pondělí jsme se vypravili do Ostravy. Prohlídku jsme začali v centru města, na Masarykově náměstí. Pokračovali jsme na nábřeží řeky Ostravice s mostem Miloše Sýkory. Někteří z nás se již nemohli dočkat na skákání na trampolínách v HopJump Aréně v Dolních Vítkovicích. Samotný areál Dolních Vítkovic na nás zapůsobil svoji nezapomenutelnou atmosférou.

 

K prázdninám patří koupání, v úterý jsme se tedy vydali do Wellness Centra v Bruntále. Zde jsme si užili nejenom bazén vybízející k plavání, ale také spoustu dalších atrakcí k relaxaci, divokou řeku, výřivku a tobogán.

 

Ve středu jsme cestovali do Olomouce, do ZOO na Svatém Kopečku. Čekala nás řada pavilonů a unikátních výběhů. Pozorovat exotická zvířata byl pro mnohé z nás nevšední zážitek. Nemohli jsme také vynechat oblíbené krmení koz.

 

Čtvrtek jsme strávili v Karlovicích a okolí, program byl ovšem pestrý. Den jsme začali přípravou výborných palačinek s jahodami a šlehačkou. Poté následovala naučně zábavná hra, která prověřila také naše detektivní schopnosti. Po obědě jsme se přesunuli do Vrbna pod Pradědem na bowling. Někteří z nás hráli tuto hru poprvé, přesto si vedli velice dobře.

 

Pátek jsme věnovali seznámení s okolím nedaleké obce Suchá Rudná. Ochutnali jsme zdejší kyselku, seznámili se s historií obce a s jejími památkami, kaplí Nejsvětější Trojice a pomníkem první družice na světě Sputnik.

 

Společně strávené prázdninové dny jsme si velmi užili, těšíme se třeba někdy příště na další aktivity a zábavu.

Alena Rokosová

 

https://zskarlovice.rajce.idnes.cz/Letni_kemp%2C_1.7.2021_-_5.7.2021/