Halloween ve 4. třídě

06.11.2019 10:57

Předprázdninová škola byla ve 4. třídě ve znamení strašidel, tvoření a dýní.

Ve čtvrtek jsme v rámci podzimního ochutnávání vyráběli strašidelné pochoutky – děti zdobily kelímky na nápoj děsivými obličeji, vyráběly lízátka s upírem, zdobily dortíčky a z toustového chleba, pomazánky a salámu vyráběly rakvičky. Hostina to byla velkolepá :-)

Honzík s Víťou si pro nás nachystali prezentaci o Halloweenu, samozřejmostí byl závěrečný kvíz, kde jsme si ověřili naše nově nabyté znalosti.  Nechybělo ani lovení jablek ústy z vody, tradiční halloweenská hra.

Další den jsme pokračovali ve strašidelném stylu. Hned na začátku jsme si povídali o lidových zvycích a tradicích v období Dušiček a Halloweenu. Děti si na pracovních listech s halloweenskou tématikou procvičovaly základní početní operace, slovní zásobu, grafomotoriku a logické uvažování. Poté jsme si společně s paní Veronikou Klímovou vyrobili podzimní dekoraci z listů, kterou si každý vzal domů a mohl potěšit své blízké. Závěrečné halloweenské řádění jsme ukončili vydlabáním dýně, kterou nám věnoval tatínek jednoho z žáků. Dýni jsme si za pomoci paní Veroniky nazdobili a vystavili před školu, kde nám dělala parádu celé podzimní prázdniny.

 

 Emílie Czaschová

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Podzimni_strasidelne_ochutnavani_a_halloween_ve_4._tride_-_24.-25.10.2019/