Exkurze do Prahy

20.05.2019 13:52

Naše škola pravidelně pořádá pro žáky 8. a 9. třídy výlet do Prahy. Tentokrát jsme se do hlavního města vypravili ve dnech 14. 5. 2019 - 16. 5. 2019. Na exkurzi jsme se pečlivě připravovali, každý žák  si vybral určitou památku nebo místo a vypracoval ke svému tématu zajímavý referát.

Praha překypuje množstvím památek a historicky významných míst, proto jsme nemohli opomenout navštívit Senát, Valdštejnskou zahradu, Malostranské náměstí, Karlův most, Kampu, Petřín, Smetanovo nábřeží, Karlovu cestu, Staroměstské náměstí, Pražský hrad - chrám sv. Víta, Královský palác, chrám sv. Jiří, Zlatou uličku, Národní divadlo, Národní muzeum, Vyšehrad a mnoho dalších skvostů naší historie. Součástí výletu bylo také shlédnutí moderně pojaté činohry Maryša v Národním divadle, které nás zaujalo svým netradičním pojetím a opravdovostí.

Nejen Praha historická, ale i ta současná má co nabídnout. Při našem putování jsme shlédli mnoho moderních architektonicky hodnotných staveb, jako jsou Tančící dům, Kongresové centrum a jiné. Dětem se také jistě bude v budoucnu hodit orientace ve velkém městě při cestování městskou dopravou a metrem, které jsme na svých trasách často využívali.

V závěru naší exkurze jsme nemohli vynechat návštěvu nákupního centra, kde jsme se příjemně občerstvili a nakoupili si drobné dárky. Unaveni, ale obohaceni o spoustu vědomostí a zážitků jsme se ve večerních hodinách vrátili zpátky do svých domovů.             Alena Rokosová, Jitka Pflugerová

 

Postřehy našich dětí:

Adélka Novotná:

Náš výlet do Prahy byl velmi poučný a zajímavý. Určitě se mi tam líbilo.                                        

 

Broňa Procházka:

                                                  

Výlet do Prahy byl velice zajímavý. Cesta vlakem byla sice dlouhá, ale dojeli jsme tam.

Na  Hlavním nádraží jsme si dali zavazadla do skříněk a vypravili se do Senátu, který byl velice   přísně střežený. Poté jsme vyjeli lanovkou na Petřínskou věž, ta byla také hodně hezká a výhled z ní byl super. Bylo toho mnohem více, ale všechno se tady nevejde a tohle byl teprve první den.

Druhý den byl ještě více obohacený památkami, ale mě nejvíce zaujalo Národní divadlo, ve kterém hráli činohru Maryša. Jednalo se o tragédii, vůbec to nebylo špatné a také jsme se u toho zasmáli.

No a třetí den jsme navštívili Vyšehrad, ze kterého byl krásný výhled na Prahu a potom už jsme šli z centra města pěšky na Hlavní nádraží a čekali na náš vlak, kterým jsme jeli zpět domů.

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Praha_14.5.2019_-_16.5.2019

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Praha_kompilace_2019#XIRO4925.jpg