Den s golfem Město Albrechtice, projektový den mimo školu

28.06.2019 08:53

 

V pátek 14. 6. 2019 se pro žáky 8. a 7. třídy uskutečnil Den s golfem. V průběhu projektového dne se všichni zúčastnění seznámili se základy techniky hry, údržbou trávníků i  provozem celého golfového areálu.  Postupně tedy měli možnost vyzkoušet si základní golfové náčiní, golfové hole. Odpalovali z driverů, vyzkoušeli hole pro pitch, lob, chip nebo ránu z bunkeru. Na procvičování na greenu žáci s nadšením puttovali, používali hole zvané puttery.

Zajímavé bylo také seznámení s druhy trav golfových ploch a s  četností a výškou sečení na hřišti. Jednalo se o psineček výběžkatý, který lze nalézt především na greenu, kostřavu červenou, kostřavu ovčí a další druhy. Greeny se běžně sekají minimálně dvakrát až třikrát týdně. Nyní již také vědí, že čím je travní povrch sečen na nižší výšku, tím je rychlost míčku vyšší.

Žáci si prohlédli mechanizaci, která se na hřišti používá a byli  obeznámeni s její údržbou. Děti měly také možnost navštívit a seznámit se s chodem recepce a bufetu, které vytváří zázemí pro provoz hřiště.

          V závěru projektového dne žáci spolu s odborníkem shrnuli své zkušenosti a nově nabité vědomosti.

                                                                                               Alena Rokosová

 

https://zskarlovice.rajce.idnes.cz/Mesto_Albrechtice_golf_8.trida%2C_14.6.2019