Canisterapie v mateřské škole

17.06.2022 08:21

,,Děti a psi jsou láska, která je viditelná.“

Každé malé dítě má rádo pejska a přeje si ho. My ovšem víme, že pejska nemůže mít doma každý a tak jsme si ho zavolali do naší školky. Přišli rovnou pejsci dva - Tessie a Meggie, společně s paní canisterapeutkou, která měla nachystaný krásný program.

Děti skládaly puzzle pejsků ve skupinkách, obrázky podle čísel, podlézaly a překračovaly pejska, oblékaly do pracovní vesty, schovávaly granulky do koberce, hladily. Naučily se, jak se chránit před útokem psa (schoulení se do klubíčka, propletenými prsty si chránit krk), počítaly granulky s barevnými míčky. Nakonec provedly zkoušku odvahy, kdy ležely na zemi s piškotem na zádech a pejsek je mezi nimi hledal.

Projektový den hodnotíme jako velmi úspěšný, pro děti i pedagogy přínosný. Děti získaly povědomí o práci asistenčních psů, zjistily potřebnost zvířat i pro práci a pomoc lidem. Byly vedeny k ohleduplnému chování, dodržování pravidel, které jsme si na začátku akce domluvily. Díky prožitku z přímého kontaktu se psem si děti tento vjem budou dobře pamatovat a jistě je ovlivní i při chování k jiným psům.

Kolektiv MŠ

mskarlovice.rajce.idnes.cz/Canisterapie_-_25.5.2022/