Běh pro Afriku

04.10.2017 09:57

Ve středu 20.9.2017 a ve čtvrtek 21.9.2017 se uskutečnila dobročinná akce Běh pro Afriku, jejíž výtěžek bude využit na stavbu další školy pro děti v Etiopii.

 

Cílem projektu není jen získat finanční prostředky na stavbu škol v Africe, ale také informovat žáky a veřejnost o problematice rozvojových zemí, uvědomit si význam vzdělání pro jednotlivce i pro společnost a zamyslet se nad aktuálními problémy současného světa. Informace k projektu můžete shlédnout na webu https://www.skolavafrice.cz/o-projektu.

 

Do akce se s nadšením zapojilo 50 žáků a učitelů, kteří dohromady uběhli 43 kilometrů. Nejlepším běžcem se stal Maty Kočí, který uběhl 4800 metrů. Nejmladší účastníci, žáčci první třídy, si zaběhali ve středu v tělocvičně, ostatní  běžci si zasportovali ve čtvrtek na fotbalovém hřišti.

 

Nošení příspěvků je již téměř u konce, v nejbližší době Vás budeme informovat o celkové vybrané sumě. Všem běžcům a jejich sponzorům, rodičům, prarodičům i firmám, moc děkujeme.

 

                                                                                  Alena Rokosová

 

Všichni jsme si běh náležitě užili, jak můžete vidět na následujících fotografiích:zskarlovice.rajce.idnes.cz/Beh_pro_Afriku_20.9.2017%2C_21.9.2017/