Zdravá pětka, program Nadačního fondu Albert

13.03.2017 09:45

 V březnu navštívila naši školu Bc. Markéta Špundová, reprezentantka Zdravé 5. Povídala si

s dětmi o zdravém stravování. Vysvětlila jim princip potravinového talíře, formou soutěže a her ukázala rozdíl mezi zdravými a nezdravými potravinami. Seznámila děti se základními živinami

v potravinách (cukry, tuky, bílkoviny) a jejich významem pro naše tělo. Zdůraznila obrovský přínos vlákniny pro střevní peristaltiku. Význam minerálů a vitamínů pro funkci jednotlivých orgánů.

   Přednáška o možnostech zdravého stravování a důležitosti pravidelného příjmu potravy je pro děti jistě velkým přínosem do jejich života.

 

Postřehy dětí:

Byla tu paní, která nás poučila o tom, co je zdravé a co ne. Potom jsme si připravili jídla, která jsme si i snědli  bylo to moc dobré. Chtěl bych to ještě jednou zažít. Bylo to super. Asi to doma udělám mamce a taťkovi.

 

Paní Markéta tu byla dvě hodiny, ukazovala nám zdravé potraviny. První hodinu jsme si povídali a druhou jsme dělali pochoutky. Moc se mi to líbilo a dobře jsem se najedl.

 

Paní ze Zdravé 5 nás poučila o tom, jak jíst zdravě. Řekla nám, že se správně má jíst pětkrát denně. Zahrála si s námi hru o zdravé výživě. Bylo to super, moc se mi to líbilo.

 

Včera jsme měli přednášku o zdravém stravování. Paní vysvětlovala, co je dobré pro naše tělo a orgány. Pak jsme se přesunuli do kuchyňky a připravili si svoje vlastní zdravá jídla. Všichni jsme se skvěle pobavili a poučili.

 

Slečna ze Zdravé 5 nám řekla plno informací o zdravé výživě, jakým způsobem se dobře stravovat. Bylo to poučné i zábavné. Rozhodně jsem si z toho vzala ponaučení a budu se podle toho řídit.

 

Děti ze ZŠ a MŠ Karlovice

 

Fotografie: https://zskarlovice.rajce.idnes.cz/Zdrava5/