Předškoláci na návštěvě v základní škole

25.06.2021 09:02

V úterý 8.6. jsme se společně s předškoláky šli podívat do naší Základní školy, kam od září bude docházet 8 dětí z naší školky. Pro děti byla připravena beseda s ukázkami o včelách. Dozvěděli se jak se chovají včely v úlech, které si mohli prohlédnout. Pan učitel Šebele oblékl děti do včelařské výstroje a ty se tak staly malými včelaři. Společně s panem ředitelem si pak děti prohlédly plástev, kde se čerstvě kuklila malá včelka. Po ukázkách jsme ochutnali výsledný produkt – MED. Ze zvířátek chovaných ve škole jsme se ještě seznámili s pavoukem ,,sklípkanem“, kterého si mohly děti

 pohladit. Obdivovali jsme velká akvária se sladkovodními rybami.

Dále se děti seznámily s prostory školy, prohlédly si vitríny na chodbách, prostory u tělocvičny a školní družiny. Dětem se vybavení školní družiny velmi líbilo a už se moc těší, až si po vyučování vyhrají  s tolika hračkami a hrami.

Nakonec jsme navštívily dětí z prvního ročníku, které s námi absolvovaly minulý týden výlet po ,, Krtečkové stezce“. Děti nám ukázaly své lavice, aktovky , provedly nás po třídě a seznámily nás s jejich rozvrhem. Měly právě přírodovědu, kde probíraly recyklaci.

Děti byly z návštěvy velmi nadšené. Tímto by jsme chtěly poděkovat panu řediteli k realizaci této akce, panu učiteli Šebelemu za bohatý výklad a krásně provedenou besedu s prohlídkou a paní třídní učitelce Czaschové za ukázkovou hodinu prvouky.

T. Brachtlová

mskarlovice.rajce.idnes.cz/Predskolaci_na_navsteve_v_ZS_Karlovice_-_8.6.2021/