Poznávací výlet Suchá Rudná a okolí - 12. - 13.6.2017

14.06.2017 10:50

Poznávací výlet Suchá Rudná a okolí 12.-13.6.2017

 

            V pondělí a v úterý se konal výlet 6. třídy do Suché Rudné a okolí. Cestu za poznáním jsme započali ve Světlé Hoře, ve stájích dostihových koní, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavého od MVDr. Čestmíra Olehly, jednoho z historicky nejúspěšnějších českých trenérů. Zavzpomínali jsme na Železníka, který jako jediný zvládl vyhrát čtyřikrát Velkou pardubickou. Kromě jiných dostihových koní jsme si pohladili také úspěšného koně Nikase.

            Autobus nás zavezl do Suché Rudné do hotelu Paramon, kde na nás již čekal výborný oběd a po zaslouženém odpočinku mohl program pokračovat. Zavítali jsme k místní kapličce, kterou jsme si prohlédli také zevnitř. Uvnitř kaple se nachází expozice věnovaná historii obce, především hornictví. Samozřejmě jsme chtěli poznat co nejvíce z toho, co malebné údolí, kde se obec nachází,  nabízí, a proto jsme se vydali k prameni místní kyselky. Kyselka je železitá, svým složením se podobá minerálním vodám v Karlově Studánce.

            Protože nám po celou dobu přálo počasí, využili jsme okolí hotelu ke sportovním aktivitám i dalším hrám v přírodě, jako například k oblíbené hře Hu-tu-tu-tu. Pomalu se blížil večer a s ním i příprava na táborák. U ohně nemohlo chybět opékání špekáčků, doplněné kulturní vložkou v podání našich třídních youtuberů. Po setmění jsme se přesunuli do klubovny, kde jsme se pobavili u hry Na detektiva a dalších.

            Druhý den jsme se probudili do krásného slunečného rána, čekala nás vydatná snídaně formou švédských stolů a pomalu jsme se s Rudnou loučili a chystali se na návrat, tentokrát ovšem z větší části pěšky. Příjemnou procházkou jsme se přesunuli do Vrbna pod Pradědem, kde je jsme se v cukrárně odměnili zmrzlinou nebo jinou sladkostí. Poté již zbývalo jen nasednout na autobus do Karlovic a přemítat nad uplynulými příjemně prožitými dvěma dny. Výlet jsme si moc užili a zase za rok při objevování jiných míst a zákoutí nashledanou.

                                                                                              Alena Rokosová, Markéta Chalupová

Na fotografie z výletu se můžete podívat zde:zskarlovice.rajce.idnes.cz/Vylet_6._tridy_12.6.-13.6.2017