Měsíc březen v mateřské škole

10.04.2024 11:15
Březen jsme začali s předškoláky návštěvou základní školy v Karlovicích, kde probíhala adaptace předškoláků. Pro děti byla připravena názorná ukázka výuky češtiny a hudební výchovy.
Pro lepší start školáků jsme se seznámili i s prostory základní školy.
V dalším týdnu jsme oslavili týden knihy. Děti si v herně vytvořily vlastní knihovnu a holčičky v ní působily jako knihovnice. Na opravdovou knihovnu jsme se zajeli podívat v pátek do Vrbna pod Pradědem. Paní knihovnice nás provedla knihovnou a děti tak mohly nahlédnout do říše pohádek a příběhů. Cesta do školky byla o to zajímavější,že jsme se vydaly vláčkem. Každý si z výletu odnesl spoustu zážitků.
Rozloučení se zimou jsme letos pojali ve velkém stylu a vydali se společně na vycházku Karlovicemi. O tom, že se loučíme se zimou, jsme všem dali vědět díky vyrobené Moraně z pečiva a za zvuku hudebních nástrojů a zpěvem jarních písní, jsme zavítali do základní školy. Tam jsme si společně s dětmi prvního a druhého ročníku zazpívali a dále jsme pokračovali k řece. U řeky pak proběhlo vhození Morany do řeky.
Se zimou jsme se definitivně rozloučili výletem do Bruntálu, kde jsme navštívili kino s pohádkou „Jak se staví sněhulák“. Pro některé děti to byl velký zážitek, jelikož byly v kině poprvé.
Měsíc březen jsme ukončili akcí pro rodiče – velikonoční zdobení. Na této akci bylo pro děti připraveno několik stanovišť, kde si mohly vyzkoušet svou zručnost. Také proběhla ochutnávka velikonočního beránka a dalšího pečiva. Jako zpestření byla pro děti připravena zajíčkova stezka, kterou děti absolvovaly s rodiči. Akce se velmi povedla a my jsme si tak mohli užít klidné velikonoční svátky.