Exkurze Praha - 8. a 9.třída 10.-12.10.2016

19.10.2016 08:52

Ve dnech 10. až 12. října 2016 jsme se vydali na exkurzi do našeho hlavního města. V Praze jsme navštívili mnoho krásných historických památek a užili si i spoustu legrace. Níže si můžete přečíst, co se nám nejvíce líbilo a na co budeme vzpomínat.

„Dne 10. října jsme se v sedm hodin ráno vydali na tři dny do Prahy. Vyjížděli jsme z Bruntálu obyčejným nudným vlakem, to se ale v Olomouci změnilo. Nastoupili jsme do krásného čistého vlaku s kupé a wi-fi, což jsme si hned zamilovali. První den byl docela vyčerpávající. Po krásném chození po Praze byl čas na ubytování. Tramvají jsme dojeli na zastávku Přístaviště. S kufry jsme se z posledních sil dohrabali až ke škole Braník. Tam jsme spali na žíněnkách v tělocvičně. Za ten den se mi asi nejvíc líbil Senát.  Patřila k němu nádherná zahrada, kde chovali bílé pávy. Další den jsme odstartovali Katedrálou sv. Víta. Prošli jsme opět nádherně upravené zahrady a vydali se na Petřín. Odtud byl super výhled na Prahu. Největším potěšením bylo obchodní centrum Smíchov. Zašli jsme si i do KFC a různých jiných obchodů.  Tento den jsme zakončili návštěvou Národního divadla. Poslední den se nám vůbec nechtělo domů. Bylo to úplně super (super zážitky, kolektiv, …). Jela bych klidně znovu.“ (Anna Provazová, 8. ročník)

 „Nejvíce se mi líbila asi večerní procházka Prahou a operní představení Prodaná nevěsta v Národním divadle. Také nesmím zapomenout na rozchody v obchodních centrech a setkání se slavnými osobnostmi. Byl to hezký výlet.“ (Pavlína Holubcová, 9. ročník)

„Praha je moc hezká. Zaujala mě svou rozlohou a velkolepou krásou. Když vidíte všechny ty věže a červené cihlové tašky, tak se rozplýváte. Paní průvodkyně nás provedla celou Prahou. Je velmi krásná. Karlův most je nejhezčí most na světě.“ (Lojza Krčmárik, 8. ročník)

„Po ubytování jsme šli na prohlídku večerní Prahy a nejvíce se mi líbil osvětlený Petřín a Pražský hrad. Druhý den jsme šli do Národního divadla a to byl druhý nejlepší zážitek.“ (Adéla Kalužíková, 9. ročník)

„Praha byla celkově super. Nejvíce se mi líbilo Zrcadlové bludiště na Petříně a Národní divadlo. V národním divadle se hrála Prodaná nevěsta. Byla ukázková. Byl to nejlepší školní výlet, na kterém jsem kdy byl. Bomba.“ (Jakub Podolák, 9. ročník)

 

zskarlovice.rajce.idnes.cz/Praha_10.az_12._rijna_2016/