Adaptační pobyt 6. třídy, 25. - 26. 9. 2023

02.10.2023 10:56

Pondělí a úterý posledního zářijového týdne se nesla v duchu toužebně očekávaného adaptačního výletu do Suché Rudné.

            Naše putování jsme započali v Rudné pod Pradědem v Jezdeckém Klubu Amír, kde jsme se při poutavém výkladu o chodu celé stáje kochali pohledem na veškerá zvířata, o které se chovatelky s  láskou starají. Zájemci si mohli vyzkoušet vyjížďku na koni nebo poníkovi.

            Krásu živočichů jsme obdivovali také při naší další zastávce, která se realizovala ve stejné obci. Zavítali jsme do Motýlího domu. Zde jsme se dozvěděli spousty zajímavostí o vývoji jednotlivých cizokrajných druhů, jejich potravě a životních podmínkách.  

            Následoval odjezd na ubytování do Penzionu Tom v Suché Rudné a oběd v Hotelu Paramon.  Odpoledne se neslo v duchu sportovních aktivit a her posilujících stmelení kolektivu. Nechyběla procházka po okolí, zavítali jsme k místní léčivé kyselce, která některým chutnala, jiným už méně.

Večer jsme si užili u ohně při soutěžích, zpěvu a opékání špekáčků.

            Druhý den výletu jsme opět strávili v atmosféře dobré nálady za přispění pěkného počasí. Po vydatné snídani a zabalení věcí jsme naposledy využili sportovních možností hotelu. Nyní nás již čekal přesun na autobus do dva kilometry vzdálené Andělské Hory. S pocitem příjemně prožitých dvou dnů jsme se šťastně vrátili domů.

                                                           Alena Rokosová, Pavlína Němcová, Růžena Urbanová

www.rajce.idnes.cz/zskarlovice/album/adaptak-6-tridy-25-26-9-2023